BIOTECH ISO WHEY ZERO 500g BIAŁKO IZOLAT WPI caffe - 1
BioTech USA BIOTECH ISO WHEY ZERO 500g BIAŁKO IZOLAT WPI caffe - Zdjęcia produktu

BIOTECH ISO WHEY ZERO 500g BIAŁKO IZOLAT WPI caffe (BioTech USA)

Odżywki białkowe BioTech USA 500 g

Brak produktu

Ocena: suma recenzji i opinii:

Opis produktu BioTech USA

BIAŁKO JAKO PODSTAWOWY BUDULEC MIĘŚNI
Białko to pokaźny, jak nie najmocniejszy budulec organizmu człowieka, w szczególności masy mięśniowej, jak też tkanki nerwowej i gruczołowej. W nauce istnieje niemało kryteriów podziału białek, chociaż jednym z podstawowych jest podział ze względu na budowę i skład. Białka proste zbudowane są wyłącznie z aminokwasów i możemy do nich zaliczyć m.in. Protaminy,histony, albuminy, globuliny,prolaminy, gluteliny, a także skleroproteiny. Każde ze wspominanej grupy białek prostych na swój sposób, tj. W związku z posiadanymi poprzez siebie właściwościami oddziałuje na organizm człowieka. Wyróżniają się one przeważnie funkcjami, związkami w których można je znaleźć, a także m.in. Przyswajalnością. Z kolei do białek złożonych możemy zaliczyć chromoproteiny, fosfoproteiny, nukleoproteiny,lipidoproteiny, glikoproteiny, metaloproteiny, które podobnie jak białka proste różnią się najczęściej składem, działaniem, a mianowicie ośrodkiem działania w organizmie do których są skierowane,, a także lokalizacją w organizmie.
Dla sportowców najważniejszym kryterium jest natomiast podział białka ze względu na wartości odżywcze, w którym wyodrębnić możemy białka doborowe tj. Pełnowartościowe, czyli takie które w swoim składzie zawierają wszystkie aminokwasy egzogenne, np. Albumina, kolagen, białko jaja kurzego, białko mleka i mięsa, a także białka niedoborowe tj. Niepełnowartościowe, czyli te nie mające choćby jednego aminokwasu egzogennego, czyli np. Żelatyna. Tym samym białko można śmiało uznać, za najważniejsze źródło części odżywczych, składające się z aminokwasów produkowanych poprzez nasz organizm i dostarczanych ze źródeł zewnętrznych m.in. Pokarmu czy odżywek.
DLACZEGO koniecznE CI SĄ BIAŁKA?
Białko m.in. Wspomaga utrzymanie masy mięśniowej, gdy trenujesz, jesteś na diecie lub po prostu w życiu rutynowym. Twój organizm wymaga obszerniejszej ilości białek, gdy trenujesz regularnie, niezależnie od tego czy celem jest zwiększenie masy mięśniowej czy redukcja, albo wraz z wiekiem. To białka są po części odpowiedzialne za regenerację uszkodzeń. Co znaczne, poziom białka należy regulować tj. Uzupełniać codziennie, aby zagwarantować swemu organizmowi poprawny rozwój.U osób systematycznie ćwiczących na siłowni, zapotrzebowanie na białko rośnie. Co do zasady nie ma również znaczenia czy celem sportowca jest powiększenie masy mięśniowej czy także jej redukcja, albowiem w obu przypadkach białko odgrywa stanowczą rolę i przyczynia się tym samym do osiągnięcia zamierzonych celów. W przypadku chęci rozszerzenia masy mięśniowej stanowi podstawę, z którego organizm może syntetyzować białka i produkować mięśnie, natomiast w przypadku redukcji drugim pomaga uniknąć nadmiernej utracie tkanki mięśniowej, regulując przy tym głód.
DLACZEGO POWINIENEŚ KORZYSTAĆ Z SUPLEMENTÓW BIAŁKOWYCH?
Spożywanie koktajli białkowych jest bez wątpienia prędkim, praktycznym i głównie bardzo prawidłowym sposobem na dostarczenie organizmowi optymalnej ilości białek. Sporządzenie takiego koktajlu nie wymaga od nas cudów – wystarczy białko w proszku, shaker, trochę wody. Proszek białkowy można pozyskać z mleka, jak dodatkowo ze źródeł zwierzęcych, roślinnych albo ich połączenia. Jego wchłanianie może przebiegać błyskawicznie (30-40 minut), umiarkowanie (1-2 godziny) lub wolno (ponad 2 godziny). Sposób przyrządzenia koktajlu białkowego zależy tylko i wyłącznie od nas samych, ponieważ dzisiejszy rozwój suplementacji proponuje nam szeroki wachlarz środków zawierających białko. W celu uzupełnienia powstałych wskutek treningu strat białkowych, tj. Szeroko rozumianej regeneracji, obowiązkiem powinna być konsumpcja posiłku białkowego do 30 minut po ćwiczeniach. Dla tych, którzy preferują trening wytrzymałościowy, zaleca się około 20 gramów białka, natomiast dla osób podejmujących trening siłowy do 40 gramów. Po treningu warto uzupełnić także węglowodany. Do koktajlu białkowego można zatem dodać garść płatków owsianych czy owoców, należy pamiętać jednak o podstawowej i najważniejszej zasadzie tzn. Koktajl białkowy powinien smakować, gdyż ma on być nagrodą po ciężkim treningu, a nie przykrym obowiązkiem.
Przygotowując koktajl białkowy należy mieć na względzie jakość białka. Nie ulega wątpliwości, iż tylko używanie korzystnej jakości białka w trafny sposób przysłuży się naszemu organizmowi. Podstawowym elementyem koktajlu białkowego może być jogurt naturalny, kefir czy maślanka, także serek wiejski albo twaróg. Można wybrać odżywki białkowe. Jedną z takich odżywek jest Iso Whey Zero marki Bio Tech USA.
typy ODŻYWEK BIAŁKOWYCH
Na rynku istnieją trzy typy odżywek białkowych tj. Koncentrat białkowy, nazywany WPC -Whey Protein Concentrate, który w porównaniu do izolatów czy hydrolizatów, jest najtańszą opcją z najmniej przetworzonym białkiem,jest otrzymywany metodą mikro- i ultrafiltracji, gromadzi do 85% białka.. Izolat białkowy, inaczejWPI- Whey Protein Isolate zawiera więcej białka na 100 g niż koncentrat i w przypadku białek pozyskiwanych z serwatki, nie mieści jakiegokolwiek tłuszczu oraz laktozyOtrzymywane są, podobnie jak koncentraty, przez mikrofiltrację metodą CMFTak dokładny cykl oczyszczania powoduje, iż preparaty te zawierają choćby 95% białka, w tym jeszcze więcej aminokwasów egzogennych niż koncentraty, przy prawie zerowej zawartości tłuszczów i węglowodanów. Hydrolizat białkowy, tzw. WPH -Whey Protein Hydrolysate analogicznie jak izolat ma wysoką koncentrację białka, z kolei zaimplementowany wobec białka proces hydrolizy, ma zwiększać jego wchłanialność. Hydrolizaty są trafne dla osób z nietolerancją laktozy, bo zawierają do 100% oczyszczonego preparatu, który niepokaźne ilości, tego białka mlecznego.
ISO WHEY ZERO – CZYLI ODŻYWKA BIAŁKOWA NA MIARĘ oczekiwań!
Jedną z najlepszych odżywek białkowych dostępnych na rynku jest Iso Whey Zero producenta BioTech USA. Jest to odżywka o bogatej zawartości białka, która w sposób kompletny dostarcza organizmowi niezbędne porcje białka, zezwalające uzupełnić brakujące zapasy białka w diecie. Iso Whey Zero nie jest skierowane jedynie do potężnej grupy docelowej tj. Profesjonalnych sportowców, gdyż mogą ją ponadto amatorscy sportowcy. Produkt ten przeważnie znamionuje wysoka koncentracja białka, szczególnie korzystny, oryginalny smakami oraz praktycznie zerową ilością węglowodanów.
Iso Whey Zero to najwyższej jakości, pozbawiany cukru, laktozy* i glutenu izolat białka serwatkowego ze składnikiem podstawowym w postaci izolatu native whey, dodanym BCAA, a także aminokwasami. Uzupełnia dietę, wspomaga przyrost suchej masy mięśniowej, zatrzymuje katabolizm mięśniowy oraz przyspiesza regenerację mięśni, a co najważniejsze gromadzi w składzie wyłącznie najwyższej jakości czysty izolat białka serwatki, uzyskiwany metodą CFM*.
Metoda CFM oznacza Cross Flow Microfiltration, a starannie mikrofiltrację przeprowadzaną w przepływie krzyżowym, polegającą na rozdzieleniu cząsteczek znajdujących się w fazie koloidalnej, wykorzystując różnicę ciśnień po obu stronach membrany (odfiltrowany roztwór jest w ruchu). Istotą procesu jest jednak to, iż prowadzony jest on w obniżonej temperaturze, wobec czego w żaden sposób nie dochodzi do denaturacji struktur białkowych.nieprzystępna procedura tworzenia, a także wymóg zapewnienia odpowiednich warunków technicznych sprawia, że koszty produkcji izolatu białek serwatki rosną, co wpływa też na cenę. Należy jednak zaznaczyć, że w ten sposób uzyskuje się odżywkę o najwyższej jakości i wartości biologicznej, która rekompensuje poniesione koszty zakupu.
BIOTECH USA ISO WHEY ZERO – ODŻYWKA WŁAŚNIE DLA CIEBIE!
  • element podstawowy: Izolat Native Whey
  • skrajnie wysoka zawartość białka
  • Z dodatkiem aminokwasów: glutaminy i BCAA
  • prędkie i proste wchłanianie
  • Bez cukru, laktozy* i glutenu *
  • Bez środków konserwujących
  • Bez aspartamu

Nasz Izolat Natywnego Białka Serwatki jest stworzony bezpośrednio ze świeżego mleka po pasteryzacji, mikro- i ultrafiltracji w niskiej temperaturze, a następnie poddany procesowi pulweryzacji w specjalnie dedykowanych do tego suszarniach. Dzięki tej oryginalnej procedurze struktura białka pozostaje zachowana w swej najpełniejszej formie i pozostaje bogata w immoglobulinę (przeciwciała) i laktoferynę (będącą częścią układu odpornościowego).
Podobnie jak wszystkie produkty BioTechUSA, Iso Whey Zero składa się z bezpiecznych i dokładnie przypasowanych komponentów.
CZYM JEST NIETOLERANCJA LAKTOZY?
Laktoza, znana także jako cukier mleczny jest węglowodanem złożonym, stanowiącym ok. 2-8% suchej masy mleka. Laktoza jest nam potrzebna na ogół w okresie niemowlęcym, dlatego nie jest rzadkością, iż w okresie dorosłym twój organizm nie produkuje laktazy, enzymu odpowiedzialnego za rozbicie laktozy, co z kolei jest przyczyną jej nietolerancji. Dzisiaj niemal 75% populacji światowej cierpi z powodu nietolerancji laktozy.

Informacje podstawowe i specyfikacja:

Kategoria

Producent

Wielkość opakowania

500 g

Cena

-

Opinia użytkowników

-

Ranking ofert - najlepsze promocyjne ceny 2024:

  • Porównywarka najlepszych sklepów
  • Ranking ofert według cen
  • Zdjęcia, opinie i recenzje