Biotech Iso Whey Zero Lactose Free 500g Wanilia (5999076222384) - 1
BIOTECH USA Biotech Iso Whey Zero Lactose Free 500g Wanilia - Zdjęcia produktu

Biotech Iso Whey Zero Lactose Free 500g Wanilia (BIOTECH USA)

Odżywki białkowe BIOTECH USA waniliowy / 500 g

Brak produktu

Ocena: suma recenzji i opinii:

Opis produktu BIOTECH USA

BIAŁKO JAKO PODSTAWOWY BUDULEC MIĘŚNI
Białko to wyraźny, jak nie najmocniejszy budulec organizmu człowieka, w szczególności masy mięśniowej, jak również tkanki nerwowej i gruczołowej. W nauce istnieje dużo kryteriów podziału białek, ale jednym z podstawowych jest podział ze względu na budowę i skład. Białka proste zbudowane są wyłącznie z aminokwasów i możemy do nich zaliczyć m.in. Protaminy,histony, albuminy, globuliny,prolaminy, gluteliny i skleroproteiny. Każde ze wspominanej grupy białek prostych na swój sposób, tj. W związku z posiadanymi poprzez siebie właściwościami oddziałuje na organizm człowieka. Wyróżniają się one głównie funkcjami, związkami w których można je znaleźć, a także m.in. Przyswajalnością. Z kolei do białek złożonych możemy zaliczyć chromoproteiny, fosfoproteiny, nukleoproteiny,lipidoproteiny, glikoproteiny, metaloproteiny, które podobnie jak białka proste różnią się głównie składem, działaniem, a mianowicie ośrodkiem działania w organizmie do których są skierowane, oraz lokalizacją w organizmie.
Dla sportowców najważniejszym kryterium jest natomiast podział białka ze względu na wartości odżywcze, w którym wyznaczyć możemy białka doborowe tj. Pełnowartościowe, czyli takie które w swym składzie zawierają wszystkie aminokwasy egzogenne, np. Albumina, kolagen, białko jaja kurzego, białko mleka i mięsa oraz białka niedoborowe tj. Niepełnowartościowe, czyli te nie mające choćby jednego aminokwasu egzogennego, czyli np. Żelatyna. Tym samym białko można śmiało uznać, za najważniejsze źródło elementów odżywczych, składające się z aminokwasów wytworzonych poprzez nasz organizm i dostarczanych ze źródeł zewnętrznych m.in. Pokarmu czy odżywek.
DLACZEGO koniecznE CI SĄ BIAŁKA?
Białko m.in. Wspomaga utrzymanie masy mięśniowej, gdy trenujesz, jesteś na diecie lub po prostu w życiu rutynowym. Twój organizm wymaga pokaźniejszej ilości białek, gdy trenujesz regularnie, niezależnie od tego czy celem jest rozszerzenie masy mięśniowej czy redukcja, albo wraz z wiekiem. To białka są po części odpowiedzialne za regenerację uszkodzeń. Co znaczne, poziom białka należy regulować tj. Uzupełniać codziennie, aby zagwarantować swemu organizmowi prawidłowy rozwój.U osób systematycznie ćwiczących na siłowni, zapotrzebowanie na białko rośnie. Co do zasady nie ma też znaczenia czy celem sportowca jest rozszerzenie masy mięśniowej czy również jej redukcja, albowiem w obu przypadkach białko odgrywa znaczącą rolę i przyczynia się tym samym do osiągnięcia zamierzonych celów. W sytuacji chęci rozszerzenia masy mięśniowej stanowi podstawę, z którego organizm może syntetyzować białka i tworzyć mięśnie, natomiast w przypadku redukcji drugim pomaga uniknąć nadmiernej utracie tkanki mięśniowej, regulując przy tym głód.
DLACZEGO POWINIENEŚ KORZYSTAĆ Z SUPLEMENTÓW BIAŁKOWYCH?
Spożywanie koktajli białkowych jest bez dwóch zdań szybkim, praktycznym i przede wszystkim niezwykle korzystnym sposobem na dostarczenie organizmowi trafnej ilości białek. Sporządzenie takiego koktajlu nie wymaga od nas cudów – starczy białko w proszku, shaker, trochę wody. Proszek białkowy można pozyskać z mleka, jak również ze źródeł zwierzęcych, roślinnych albo ich połączenia. Jego wchłanianie może przebiegać szybko (30-40 minut), umiarkowanie (1-2 godziny) albo wolno (ponad 2 godziny). Sposób przyrządzenia koktajlu białkowego zależy tylko i wyłącznie od nas samych, ponieważ dzisiejszy rozwój suplementacji oferuje nam znaczny wachlarz środków zawierających białko. W celu uzupełnienia powstałych wskutek treningu strat białkowych, tj. Szeroko rozumianej regeneracji, obowiązkiem powinna być konsumpcja posiłku białkowego do 30 minut po ćwiczeniach. Dla tych, którzy preferują trening wytrzymałościowy, zaleca się około 20 gramów białka, natomiast dla osób podejmujących trening siłowy do 40 gramów. Po treningu warto uzupełnić także węglowodany. Do koktajlu białkowego można zatem dodać garść płatków owsianych czy owoców, należy pamiętać jednak o podstawowej i najważniejszej zasadzie tzn. Koktajl białkowy powinien smakować, gdyż ma on być nagrodą po ciężkim treningu, a nie przykrym obowiązkiem.
Przygotowując koktajl białkowy należy posiadać na względzie jakość białka. Nie ulega wątpliwości, że tylko używanie prawidłowej jakości białka w stosowny sposób przysłuży się naszemu organizmowi. Podstawowym składnikiem koktajlu białkowego może być jogurt naturalny, kefir czy maślanka, także serek wiejski lub twaróg. Można wybrać odżywki białkowe. Jedną z takich odżywek jest Iso Whey Zero producenta Bio Tech USA.
rodzaje ODŻYWEK BIAŁKOWYCH
Na rynku istnieją trzy rodzaje odżywek białkowych tj. Koncentrat białkowy, nazywany WPC -Whey Protein Concentrate, który w kontraście do izolatów czy hydrolizatów, jest najtańszą opcją z najmniej przetworzonym białkiem,jest otrzymywany metodą mikro- i ultrafiltracji, mieści do 85% białka.. Izolat białkowy, inaczejWPI- Whey Protein Isolate zawiera więcej białka na 100 g niż koncentrat i w przypadku białek pozyskiwanych z serwatki, nie mieści jakiegokolwiek tłuszczu oraz laktozyOtrzymywane są, podobnie jak koncentraty, poprzez mikrofiltrację metodą CMFTak precyzyjny cykl oczyszczania sprawia, że preparaty te zawierają choćby 95% białka, w tym jeszcze więcej aminokwasów egzogennych aniżeli koncentraty, przy prawie zerowej zawartości tłuszczów i węglowodanów. Hydrolizat białkowy, tzw. WPH -Whey Protein Hydrolysate analogicznie jak izolat ma wysoką koncentrację białka, z kolei zaimplementowany wobec białka cykl hydrolizy, ma powiększać jego wchłanialność. Hydrolizaty są adekwatne dla osób z nietolerancją laktozy, bo zawierają do 100% oczyszczonego preparatu, który niewielkie ilości, tego białka mlecznego.
ISO WHEY ZERO – CZYLI ODŻYWKA BIAŁKOWA NA MIARĘ oczekiwań!
Jedną z najkorzystniejszych odżywek białkowych dostępnych na rynku jest Iso Whey Zero producenta BioTech USA. Jest to odżywka o bogatej zawartości białka, która w sposób kompletny dostarcza organizmowi potrzebne porcje białka, pozwalające uzupełnić brakujące zapasy białka w diecie. Iso Whey Zero nie jest skierowane jedynie do solidnej grupy docelowej tj. Profesjonalnych sportowców, gdyż mogą ją w dodatku amatorscy sportowcy. Towar ten zwykle cechuje wysoka koncentracja białka, niezwykle prawidłowy, specyficzny smakami, a także praktycznie zerową ilością węglowodanów.
Iso Whey Zero to najwyższej jakości, pozbawiany cukru, laktozy* oraz glutenu izolat białka serwatkowego ze komponentyem podstawowym w postaci izolatu native whey, dodanym BCAA, a także aminokwasami. Uzupełnia dietę, wspomaga przyrost suchej masy mięśniowej, zatrzymuje katabolizm mięśniowy i przyspiesza regenerację mięśni, a co najważniejsze posiada w składzie wyłącznie najwyższej jakości czysty izolat białka serwatki, uzyskiwany metodą CFM*.
Metoda CFM oznacza Cross Flow Microfiltration, a starannie mikrofiltrację przeprowadzaną w przepływie krzyżowym, polegającą na rozdzieleniu cząsteczek znajdujących się w fazie koloidalnej, wykorzystując różnicę ciśnień po obu stronach membrany (filtrowany roztwór jest w ruchu). Istotą cyklu jest jednak to, iż prowadzony jest on w obniżonej temperaturze, wobec czego w żaden sposób nie dochodzi do denaturacji struktur białkowych.niełatwa procedura tworzenia, a także wymóg zapewnienia optymalnych warunków technicznych powoduje, że koszty produkcji izolatu białek serwatki rosną, co wpływa ponadto na cenę. Należy jednak zaznaczyć, iż w ten sposób uzyskuje się odżywkę o najwyższej jakości i wartości biologicznej, która rekompensuje poniesione koszty zakupu.
BIOTECH USA ISO WHEY ZERO – ODŻYWKA WŁAŚNIE DLA CIEBIE!
  • składnik podstawowy: Izolat Native Whey
  • ekstremalnie wysoka zawartość białka
  • Z dodatkiem aminokwasów: glutaminy i BCAA
  • prędkie i przystępne wchłanianie
  • Bez cukru, laktozy* i glutenu *
  • Bez środków konserwujących
  • Bez aspartamu

Nasz Izolat Natywnego Białka Serwatki jest stworzony bezpośrednio ze świeżego mleka po pasteryzacji, mikro- i ultrafiltracji w niskiej temperaturze, a następnie poddany procesowi pulweryzacji w specjalnie dedykowanych do tego suszarniach. Dzięki tej niepowtarzalnej procedurze struktura białka pozostaje zachowana w swej najpełniejszej formie i pozostaje bogata w immoglobulinę (przeciwciała) i laktoferynę (będącą częścią układu wytrzymałościowego).
Podobnie jak wszystkie produkty BioTechUSA, Iso Whey Zero składa się z bezpiecznych i skrupulatnie dobranych części.
CZYM JEST NIETOLERANCJA LAKTOZY?
Laktoza, znana także jako cukier mleczny jest węglowodanem złożonym, stanowiącym ok. 2-8% suchej masy mleka. Laktoza jest nam niezbędna z reguły w okresie niemowlęcym, dlatego nie jest rzadkością, że w okresie dorosłym twój organizm nie produkuje laktazy, enzymu odpowiedzialnego za rozbicie laktozy, co z kolei jest przyczyną jej nietolerancji. Dzisiaj niemal 75% populacji światowej cierpi z powodu nietolerancji laktozy.

Dane i specyfikacja:

Kategoria

Producent

Wielkość opakowania

500 g

Smak

Waniliowy

Kod EAN

5999076222384

Cena

-

Opinia użytkowników

-

Ranking ofert - najlepsze promocyjne ceny 2024:

  • Porównywarka najlepszych sklepów
  • Ranking ofert według cen
  • Zdjęcia, opinie i recenzje